Madeira - Szórakozási lehetőségek

(Oldalak) > > > Szórakozási lehetőségek

A nem túl nagy sziget Madeira sok lehetőséget kínál, hogy hogyan lehet eltölteni a szabadságát. Önön múlik, hogy a kényelmes, nyugodt pihenést és a sétákat részesíti előnyben vagy a szabadság kalandosabb eltöltésének lesz a híve.

Úttalan utakon

A nem igényes utazóknak Madeirán több tucat kilométer turisztikai út áll rendelkezésre. Általában a vizes árkok mellett húzódnak a belföldi hegyekben. A séták bevezetik a szubtropikus erdőkbe, gyönyörű zöld mezőket láthat és a nem messzi kilátóról megcsodálhatja az óceánra nyíló kilátást.

Azok, akik a természeti szépségekkel szemben az elődeink építészeti remekműveit részesítik előnyben, Funchalban mesében fogják magukat érezni. Meglátogathatja a sok templom egyikét vagy városházát, ahol a Történelmi Múzeum található. Egy biztos: nem lesz csalódott.

A hajnali madaraknak kitűnő attrakció a nem messze található Mercado dos Lavradores piac, ahol a helyiek történelmi népviseletben árulnak. Ezután pedig megebédelhet a sok stílusos étterem valamelyikében az  Avenida do Mar utcán, amely a tengerparton húzódik.

Kétkeréken

A kerékpárosok sem lesznek csalódottak. Minimálisan 200 kilométer kerékpárút van számukra elkészítve, többfajta hosszal és többszintű emelkedéssel. Válassza azonban akár a kevésbé nehéz terepet a tengerpart mentén vagy a hegycsúcsokra való tekerést, mindig egy gyönyörű kiránduláson vesz majd részt.

Golfparadicsom

Madeira lassan az egyik legfontosabb célállomásává válik a golfszabadságok eltöltéséhez. A helyi két pálya magas minőségű és játszhatnak rajta úgy a kezdők, mint a tapasztalt játékosok is.

Vízi kalandok

A vízi sportok szerelmesei sem maradnak elégedetlenek. A megszokott vízi örömökön kívül, úgy mint a banánon való siklás, windsurfing vagy vitorlázás, búvárkodhat a korall – zátonyoknál, amelyek Madeirát körbeveszik.

A tengeri élőlényeket anélkül nézheti, hogy bevizezné magát, mégpedig valamely hajókirándulás keretén belül a madeirai part mentén. A tapasztalt biológusok angolul adják át tudásukat. Még soha nem úszott delfinekkel? Itt egy egyedi alkalma nyílik rá.
Ha a madeirai halászat aranykorába vágyakozik visszatérni, akkor látogassa meg a  Porto Moniz kikötőt a sziget északkeleti részén. A legtöbb lakos itt halászatból és később cethalak halászatából élt. Ennek nyomát majdnem minden egyes lépéskor megnézheti.

Amikor lehull a sötétség

Világos, hogy nemcsak a sport és pihenés miatt megyünk nyaralni. Az éjszakai élet Madeirán ugyanolyan gazdag, mint más turisztikai területeken. Legyen szó a hotel területéről vagy az egyik bárról a sok közül, mindenhol a hajnali órákig szórakozhat. A nyújtott szolgáltatások és a kiszolgálás szintje itt is, ahol máshol Madeirán, nagyon magas szinten van.

Legutóbbi érdekességek...

30.11.2009 Szörfözés
29.09.2009 Funchal történelme röviden
24.08.2009 Madeira és a bor

Utoljára a fórumban...

04.06.2011 Hova menjünk?
04.06.2011 A varázslatos Madeira
04.06.2011 Orchideak

Utolsó fényképek...

Funchal
Porto da Cruz
Strelitzia
Tracking
Zátonyok