Madeira - Szállás Madeirán

(Oldalak) > > > Szállás Madeirán

Szállás

Madeira, mint egy híres turisztikai terület, a hotelok széles skáláját kínálja. Az áttekintésük főleg, köszönhetően a csillagoknak, úgy néz ki sokszor, mint egy asztronómiai térkép. A nyújtott szolgáltatások színvonalával tehát semmi gond nem lehet.

Általában igényesebb turisták látogatnak el ide, főleg Nagy – Britanniából és ők hozzá vannak szokva a magas színvonalhoz, amiért hajlandóak is fizetni. Az egy hetes nyaralások ára körülbelül 100 000 Ft körül mozog az alap szállásért, és a duplájába kerül az a szoba, amely a nem mindennapi luxust és kényelemet reprezentálja.

A tenger közelében lévő hotelek a kiváló szolgáltatások mellett gyönyörű kilátást is nyújtanak a tengerre, emellett a hegyekben és a sziget belsejében lévő hotelok pedig közelebb terülnek el a turisztikai útvonalakhoz és általában olcsóbbak, mint a tenger mellettiek.

Mosolygós személyzet

Madeira turistáit nagyon kényezteti, csak nagyon ritkán találkozhat itt nemtörődömséggel és nem kellő figyelemmel a hotelszemélyzet irányából. Természetes a kellő nyelvi tudás (főleg az angol nyelvvé). Itt rettenetesen hozzá vannak szokva a magasabb standardhoz. Azonban természetes, hogy borravalót is adnak a személyzetnek.

A szállodák felszereltsége

A rosszabb tengerbe jutási feltételek miatt majdnem minden egyes madeirai hotel rendelkezik édes vízi medencével, némelyik természetessel és homokos stranddal is. Mindez a hotel minőségétől függ. Már a pénztárcánkhoz mért kevésbé igényesebb hotelokban is talál szaunát, fittneszcentrumot, bárt vagy teniszpályákat.

Itt egy kis bemutatása azon szállodáknak, amelyeket a magyarok szívesen látogatnak:

Oasis Atlantic

Funchaltól 12 kilométerre található, ahová kétszer naponta hotelautóbusz jár. A hotelszobából egy szépséges kilátás tárulkozik Ön elé az azúrkék tengerre és a festői Reis Magos strandra.  A hotel vendégei játszhatnak minigolfot vagy golfot a két nagy golf – pálya egyikén, meglátogathatják a szaunát, kényeztethetik magukat a jakuzziban vagy egy kikölcsönzött könyvvel a medencéhez heveredhetnek.
Egyhetes szállás itt 120 000 Ft – ba kerül nagyjából.

Pedro Baia Ház

A hotel a Machovo Bay öböl felett terül el Machico városánál. Széles skáláját kínálják a vízi sportoknak, fürdőzéseknek a külső vagy a belső medencében vagy például a mindennapi zenei produkcióknak.
 Egy All inclusive nyaralás svédasztalokkal körülbelül 180 000 Ft – ra jön ki.

Orca Praia

Az építészetileg érdekesen megoldott hotel 6 kilométerre Funchaltól található a Camara de Lobos falucskában. Minden egyes szobából a balkonról gyönyörű kilátás nyílik a homokos – sziklás tengerpartra. Minden este élő zene játszik, amire megtáncoltathatja csontjait.
 Érdekesség a rögtön a hotel medencéjénél elterülő sziklára való mászás lehetősége.
A nyaralás ára reggelivel 130 000 Ft körül mozog.

Természetes éjszakázás

A kalandosabb lelkeknek ajánlják a szalmában vagy a sátorban való éjszakázást. Elteheti magát másnapra hivatalos kempingben (egy nem messze van Funchaltól), vagy a szabad természetben is. A sátorozás Madeirán törvény által nem tiltott, csak nem szabad magánterületen vagy védett övezetben lesátoroznia.

Legutóbbi érdekességek...

30.11.2009 Szörfözés
29.09.2009 Funchal történelme röviden
24.08.2009 Madeira és a bor

Utoljára a fórumban...

04.06.2011 Hova menjünk?
04.06.2011 A varázslatos Madeira
04.06.2011 Orchideak

Utolsó fényképek...

Funchal
Porto da Cruz
Strelitzia
Tracking
Zátonyok