Madeira - Közlekedés Madeirán

(Oldalak) > > > Közlekedés Madeirán

Hogyan jussunk el Madeirára

Ha éppen nem azután vágyik, hogy lábai alatt a tengerészeti eszköz hullámzó fedélzetét érezze, akkor a repülőgép a legjobb módszer ahogy Madeirára el lehet jutni. Természetesen ez a leggyorsabb változat is. A repülőgépben csak kicsivel többet kell tölteni, mint négy óra.

Egy gyönyörű gondolat ugye, hogy a Ferihegyi repülőtéren csak beszáll a repülőgépbe és alig több, mint négy óra múlva Madeira egzotikus természetét csodálhatja? A Santa Catarina repülőtér ezen felül az utolsó időkben teljesen modernizálva lett és a leszállópályája a tengerbe van vezetve 180 méteren keresztül.

Fel a felhőkbe

A repülőjegyek ezenfelül nem is túl drágák. Ha  utazási iroda nélkül döntött utazni, akkor Bécsből egyirányú repülőjegyet már 45 000 Ft – ért beszerezhet vagy Budapestről is indulhat, valamivel drágábban. Ehhez azonban még hozzá kell számolni a repülőtéri illetékeket.

 Ha a repülőjegy ára már benne van az utazás árában az utazási irodán keresztül, akkor még az is sikerülhet, hogy néhány tízezer Ft – tal kevesebbért is eljut Madeirára (természetesen vissza is). Az általános ár egy felnőtt számára körülbelül 60 ezer Ft körül mozog egy menettérti repülőjegyért. Természetesen sok függ a járat minőségétől, az egész utazás minőségétől és, hogy milyen gyorsan foglalja le a repülőjegyét (esetleg megvásárolja a nyaralását).

Az utazás ára a nyújtott szolgáltatások minőségétől és a számától függően 100 000 Ft – tól kezdődik egy alap egyhetes nyaralásért, ezt követi a drágább tematikus nyaralás (például egy kedvelt golf nyaralást körülbelül 160 ezer Ft – ért vehet), majd a teljes mértékben költséges all exkluzív nyaralás, amely felér egy kisebb személygépkocsi árával.

Négykeréken

A szigeten az élmények után főleg autóutakon fog járni. Létezik itt amúgy két függővasút, amelyek Funchal városában teszik lehetővé a közlekedést, de ez az összes nem autópályás közlekedési eszköz, amivel itt találkozhat. A 20. század kezdetén működött Madeira szigetén vasút, azonban ez már évek óta zárva tart.

Az autóutak hálózata azonban szerencsére nagyon sűrű, nagyon jó állapotban lévő modern autópályákkal megtoldva. A hegyes vidékkel való gondokat a különböző több tucat kilométer alagút és a bátran tervezett hidak oldják meg. Autóval elméletileg bárhová eljuthat és ezenfelül még ésszerű áron is. Autókölcsönzőből nagyon sok van Madeira szigetén és az autókölcsönzést az otthon melegéből, interneten keresztül is el lehet intézni.

Gyalog vagy autóval Madeirán

Átlagosan 7000 Ft – tól 15 000 Ft – ba kerül egy autó kikölcsönzése, az elhasznált üzemanyag nélkül számítva.  A kölcsönzés idejének növekedésével persze egy nap ára csökken. A benzin körülbelül egy euróba kerül literenként, ami a hazaiakat biztos, hogy megörvendezteti. A tömegközlekedés a dombokon és hegyekben való nagy fogyasztás miatt jóval drágább, mint amihez hozzá vagyunk szokva, de a taxik ára ugyanakkora vagy még alacsonyabb, mint Magyarországon.

A saját felelősségre való utazás tehát nem különösen költségesebb megismerési módja Madeira természeti kincseinek megismerésére, ezen felül nagyobb kényelmet biztosít és természetesen nagyobb szabadságot ad, mintha a tömegközlekedésre kéne számítania.

Legutóbbi érdekességek...

30.11.2009 Szörfözés
29.09.2009 Funchal történelme röviden
24.08.2009 Madeira és a bor

Utoljára a fórumban...

04.06.2011 Hova menjünk?
04.06.2011 A varázslatos Madeira
04.06.2011 Orchideak

Utolsó fényképek...

Funchal
Porto da Cruz
Strelitzia
Tracking
Zátonyok