Madeira - Időjárás és éghajlat

(Oldalak) > > > Időjárás és éghajlat

Ha egyszer arról fog dönteni, hogy hol töltené el legszívesebben öreg napjainak egész évi nyaralását, Madeira biztos, hogy a legjobb választás lesz. Ki ne kívánná már soha többet átélni azokat a hideg őszi napokat, amikor a napsugár reggeli csókjai helyett az eső és a talaj menti fagyok ébresztik fel? Ki ne szeretne egy szigeten élni, ahol a tavasz a leghosszabb évszak? Talán csak egy barlangi ősember húzná az orrát Madeira éghajlatára.

Nappal átitatott szabadság Madeirán

Mivel Madeirán csak a nappal átsütött reggeleket fogja átélni. A napi átlagos hőmérséklet itt ugyanis még télen sem csökken 20oC alá, ami nekünk nagyon kellemes. Amíg a szomszédai otthon a megfelelő hókotró lapátot fogják keresni, addig Ön a téli szabadságán a golf és a windsurfing között választhat.
Az esőzések itt ritkaságszámba mennek és általában csak márciusban, áprilisban és októberben fordulnak elő. Ha a nyári hónapok valamelyikét választja utazásának időpontjául, akkor a legnagyobb valószínűséggel nem esik meg Önnel az, hogy a szabadságát elúsztatná egy hétig tartó zivatar. A legmagasabb átlagos éves csapadékmennyiség az északi részen van, dél felismerhetően szárazabb.

Egészévi fürdés

A kedvező Golf – áramlatnak köszönhetően nemcsak a levegő, de a környező tenger hőmérséklete is csábító értékeket ér el. A Madeira szigetcsoportot verő tenger vize nem szokott hidegebb lenni, mint 17 oC.  A helyi vízi sportok kedvelői ezért soha nem teszik el a deszkájukat téli álomra és egész évben kihasználják a gyönyörűen kék meleg óceán melegét. Télen azonban a vízi sportok után vágyakozó látogatónak fel kell készülnie arra, hogy a hegyekből gyorsan jövő széllel kísért felhők gyorsan visszakergetik a kényelmes hotelszobába.

A fürdési feltételeket csorbítja a sziget sziklás mivolta. Itt nem talál sok hosszú homokos strandot, de ez a kis hiba a sziget szépségén kompenzálva van a nagy számú, elrendezett természetes fürdőhelyekkel, némelyek rendelkeznek művileg létrehozott stranddal és betonmólókkal is, amelyek mind megkönnyítik a tengerbe való belépést.

A nyári idill

Ahogy azt láthatjuk a havi hőmérsékletekből, a legalkalmasabb időszak Madeira meglátogatására a nyári hónapok. A levegő és a víz is gyönyörű egyensúlyban van és mindenféle extrémitás nélkül, nem kell félni az esős időtől. A szubtropikus éghajlatot ezenfelül kiegészíti a gazdag vegetáció, amely a sokszínűségével és sokfajtaságával azt a benyomást kelti, hogy tényleg egy olyan szigetre került, ahol a tavasz soha nem ér véget.

Az átlagos napi hőmérsékletek táblázata ( °C-ban):

Hónap     I.  II.  III.  IV.  V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII.
Levegő  20 20 20 21 21 22 24 25 25 24 22 21
Víz          18 17 18 19 19 20 21 22 23 22 21 20

Legutóbbi érdekességek...

30.11.2009 Szörfözés
29.09.2009 Funchal történelme röviden
24.08.2009 Madeira és a bor

Utoljára a fórumban...

04.06.2011 Hova menjünk?
04.06.2011 A varázslatos Madeira
04.06.2011 Orchideak

Utolsó fényképek...

Funchal
Porto da Cruz
Strelitzia
Tracking
Zátonyok